Politisk korrekthet

Samtidigt som mina åsikter är relativt politisk korrekta så är politisk korrekthet något av det värsta jag vet. Det är som en tung blöt filt som lägger sig över tanken och som ofta tvingar fram metaargument om hur man bör uttrycka sig stället för att diskutera något egentligt intressant.

Den innebär att man inte ska tänka utan endast acceptera vad som är rätt. Dessutom innebär det att de människor som skyddas av den politiska korrektheten aldrig riktigt behöver stå upp för sig själva vilket gör dem än känsligare för det politiskt inkorrekta.

Jag tror den politiska korrektheten egentligen bara leder till dumhet, förmynderi och hyckleri samt att det politiskt inkorrekta blir roligt och intressant just för att det inte ska sägas. Om man istället kunde vara öppen för olika idéer utan att vara rädd för dem skulle vi verkligen kommit långt i samhället.

Men jag tror inte människor vill ha ett sådant öppet idéklimat. Människor är rädda för allt för fria tankar och idéer och antagligen kan de flesta inte hantera det och blir förvirrade om det inte finns gränser för vad man får tänka. Men just det att man inte kan yttra sig på vilket sätt som helst i offentliga sammanhang betyder att man måste kunna göra det i privat där man kan avgöra vad som är möjligt att säga. Så länge det offentliga inte är öppet för alla tankar så måste det finnas privata sfärer där man kan tänka och uttrycka sig utan hinder. Så där det var dagens åsikt.

Uppdaterad: 2013.04.23, styckindelning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s