Trafficking – sexmoralisternas påfund

Kan det vara så att trafficking är något som sexualmoralister hittat på (mer eller mindre medvetet) för att utmåla prostituerade som offer och att antitrafficking-lagar i praktiken innebär antimigrationslagar?

Nathalie Rothchild skriver i Spiked om detta. Dels är själva termen ‘traffickin’ i sig ett problem eftersom det inte finns någon klar definition av vad den betyder. Det blir inte bättre av att anti- trafficking-kämpar har en tendens att blanda samman antalet traffickingoffer med antalet utländska prostituerade. Det har också varit väldigt svårt att faktiskt visa på någon utbredd trafficking. Snarare verkar det vara så att de som prostituerar sig ser det som ett bättre alternativ än de dåligt betalda arbeten som vanligtvis står att finna för indvandrare.

Resurserna borde alltså snarare gå till att förhindra det tvång och uttnyttjande som förekommer inom sexindustrin vare trafficking är utbrett eller inte. Bra skulle det också vara om sexköp inte ansågs vara den synd som många idag anser det vara. Tvång och utnyttjande ska staten förhindra men staten kan inte avgöra om en sexuell kontakt är det eller inte. Man ska också komma ihåg att det är själva stigmatiseringen av prostitution som är det egentliga problemet. Det är samhällets moraliserande över dessa handlingar som gör det till ett problem att vara prostituerad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s