Prostitution – ett etiskt problem

The Economist skriver om hur olika länder försöker lösa problemet med prostitution och jämför bla. Sverige, Nederländerna och Nya Zeeland. I de senare länderna har man valt olika sätt att liberalisera prostitutionen medan Sverige som bekant har valt att förbjuda köpet av tjänsten istället för erbjudandet om den något som flera länder nu verkar ta efter.

Dock vill jag hävda att problemet med prostitution inte är prostitutionen i sig utan konsekvenserna av den. Att erbjuda sex mot betalning kan jag inte se som ett problem i sig. Problemet är hur de som erbjuder sex ses av resten av samhället och hur det stigma som prostution innebär driver prostitutionen till en mörkare del av samhället.

Om det inte var en skam att erbjuda sexuella tjänster så skulle det inte vara något problem att vara prostituerad. Så länge sex ses som skamligt kommer det finnas problem med sexuella tjänster eftersom efterfrågan inte kommer försvinna.

Så länge den allmänna moralen inte tillåter sexuella köp kanske det är olämpligt att legalisera köp av sex men kanske skulle det vara bättre att legalisera köp av sexuella tjänster och på så sätt driva moralen framåt och visa att det inte är fel i sig med sexuella tjänster.

Eller så måste man erkänna att man anser att sexuella tjänster i sig själva är fel men vem ska avgöra när en tjänst är fel eller inte?

Annonser

En reaktion på ”Prostitution – ett etiskt problem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s