Djävla biomonopol!

Här tänker man för en gångs skull gå på bio men så visar det sig att trots en mängd biografer visas den utvalda filmen på samma tider över allt var inte den tid som passar den grupp människor som ska gå. GARGH!

Annonser

5 reaktioner på ”Djävla biomonopol!

 1. Förlåt mig den tykna frågan: Är du förvånad?

  Sen SF (Bonniers) tog över hela bio-sverige, så är det inte bara tiderna som är mainstream Dessutom skall man tydligen behöva stå ut med 20-25 minuter reklam före filmen samma sak gäller TV4 & DN/Expressen som också har tappat sin udd fullständigt sen Bonniers tog överutan allt.

  Det enda jag vet är att de i alla fall inte kommer att se vår diskussion, om de inte får hjälp av FRA eller liknande. Eftersom Bonniers släppt allt vad kultur står för – och du är alltför kulturell (Du använder ju tom. grekiska bokstäver…) så vågar – eller klarar de inte denna typ av texter.

 2. Jo jag är lite förvånad även om jag förstår logiken. Angående TV4 så har de aldrig visat något som var intressant. Expressen har jag inte läst, kvällstidningar har under min livstid endast stått för skvaller och trams. DN skummar jag på nätet då och då. De har också blivit sämre. Kulturdelen har ju blivit totalt ointressant förutom serierna som tyvärr inte finns på nätet. Så det stämmer nog det du säger.

 3. ………….Allt började när man bestämde sig för att lägga ner Blumm!
  (BLM: Bonniers litterära magasin) och man sålde ut kulturen till lättköpt/lättsåld smet.

  Att man samtidigt försöker göra sken av att man är framgångsrika (Tv4 – Sveriges största k anal) eller försöker vara världssamvete som DN – blir bara pinsamt. SvD kan ibland vara gräsligt högervridna, men är det åtminstone på ett proffsigt sätt.

 4. Jo vi lyckades faktiskt gå. Alex flyttar leksaksbutiken till Råsunda så han och Alessandra var där (den ligger nu typ 100 m från Hot Records där olle håller till i bland). På så sätt hann vi till Gamla Filmstaden.

  Filmen, the Dark Knight, var riktigt bra. Mycket bättre än den förra batmanfilmen som hade uselt manus. Dock var den för lång och kunde lätt klippas ner. Hela fösta delen var onödig. Den här var inte alls lika mystiskt (malin ville använda ordet ‘sagolik’ och Alex ‘gotisk’ vilket ledde till missförstånde) som Tim Burtons filmer däremot myckt mörkare (i betydelsen ‘hemskare och hårdare moral’.) Göran tyckte att Batman var allt för osexig om jag förstod honom rätt. Men man kan inte lita på den som tycker Val Kilmer spelat den bästa batman.

  Sen var ju filmen en mycket fin allegori över Kriget mot terrorismen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s