Änglar, bestar och geishamän

Jämställdheten gör framsteg. Inte bara det att män allt mer börjar sminka sig nu kommer geishamännen (funnet via moderskeppet). Om kvinnor kan börja köpa män som sällskap då kanske äntlingen stigmat prostitution kan försvinna.

Precis som det inte är fel att smycka sig som man är det inte fel att sälja sig som kvinna (eller man). Problemet ligger i hur samhället betraktar den som gör det.

Att bejaka sexualitet är att bejaka sin mänsklighet. Att förtrycka sexualiteten är en gammal västerländsk tradition där allt ‘naturligt’ anses bestialiskt och inte något för människan. Det som utmärker människan i denna tradition är förnuftet eller själen beroende på om man är filosof eller troende.

I det bestialiska ingår alla känslor och drifter. Särskilt drifter. De hämmar intellektet. Att vara människa skulle då vara att balansera mellan besten och ängeln. Men drömmen om ängeln är drömen att slippa vara människa. Den verkliga människan som måste leva här i denna värld måste erkänna sina drifter för att kunna styra dem. Den som förnekar sin mänsklighet förnekar livet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s